Művészet 2
Robert Doisneau (1912 – 1994) francia fotóművész, az utcai fotózás mestere. 1950-51-ben a Kossuthon gyakran játszották a diashow sanzonjait, és gyerekkorom budapesti élményei sokban hasonlítottak a képek hangulatához... A képek önmagukért beszélnek... A kép Kozák Lajos -  Budapest az 1930-as években c sorozatából való. A maimanohaz.blog.hu keresőjében számos további híres fotóst is - Kinszki Imre, Járay Rudolf, Dulovits Jenő, Vadas Ernő, Escher Károly stb. -  találsz. Patrick Notley autista fotóművész képei Debussy zenéjével (Egy faun délutánja) különleges hangulatot árasztanak. Notley szeretné, hogy minél többen megismerjék a képeit, de egyes bloggerek szerint ő annyira autista, hogy nem is létezik. Szuper frizurák! Vivian Maier (1926 – 2009) amatőr utcai fotós a francia Doisneau amerikai megfelelője. Képei 2007-ig teljesen ismeretlenek voltak, egy aukciósház árverésén kerültek napvilágra.  – Dorothea Lange képeit is nézd meg! André Kertész (Kertész Andor, 1894 - 1985) magyar származású, világhírű fotóművész.- Kép: Celebration after presentation of futuristic ballet, Paris 1929. ...hajóvonták találkozása tilos...(a régi, 2007-ig hallható vízállásjelentésből a Petőfi rádión) Csak a hülyék agresszívek. Elhiszed, vagy kiverjem a fogad?
Fekete-fehér képei az élet szépségét és ab- szurditását tükrözik. - a képek nagyíthatók, bennük szöveggel
Érzékeny impressziók egy különös világról.
A Zaporozsectaxis- sztrájktól a hajóhintás asszonykórusig…
Egy olyan művész fotói, aki annyira autista, hogy nem is létezik.
Doisneau D1 D2 D3
Orosz fotósok
André Kertész K1 K2
P. Notley és egy faun
Kozák Lajos KL2 SzJ GK
Több, mint egy fotó
Szuper fotók

Szemelvények

Molnár C. Pál Modiano cigarettahüvely reklámja. - Nézz körül a Pinteresten (Art Deco - Bortnyik, Berény, Kassák, Irsai is), vagy az Artmagazin online-on. A kenyai brit festő 1992-ben költözött Budapestre. Döbbenetesen részletgazdag és már-már fájóan őszinte képei tele vannak kedves humorral, apró fricskákkal. - A keleties alakok miatt az Üsküdara-t ragasztottam a videómhoz. Te mire gondolsz ilyen testhelyzetben? A villanyszámlára? Én a bringaszezonra, közben fejben szorzok...
"„Ami a szívből jön, a végtelenségből jön, s ami a végtelenségből jön, mindenkinek kincse. A szív művei halhatatlanok.” (Gárdonyi Géza) (…szerzője válogatja, gondolta thorn)
Kortárs külföldi grafika
Ha elfáradtál, nézd meg az Abszurd 2-ben a Log Jam rajzfilmet!
Hazai plakátok a 30-as 40-es évekből.
Reklám R1 R2
Goldson G1 G2 G3 G4
Kék festék
Legdrágább festmények - Picasso: Au Lapin Agile (a Lapin Agile /Fürge Nyúl/ egy kabaré a Montmartre szívében, még ma is működik). Edouard Cortés (1882–1969) poszt-impresszionista festő képei Párizsról, Erik Satie (1866 -1925) zeneszerző zongoradarabjával. Különös hangulat: a képeken zajos tömeg, a zene viszont lírai, meditatív, minimalista (’Once Upon A Time In Paris’). Szerinted a Bp. Szervita térre illett volna az oda tervezett fenti épülete? - Nézd meg az utódját a welovebudapest.com-on. Ryo Takemasa, Masayasu Uchida, Taku Bannai: kortárs illusztrátorok Japánból.
Satie és Cortés + komm.
Építész Ép1 Ép2 Ép3
Műterem
Képrejtélyek
.
Thomas Danthony: Breathalizer (lapozz bele). Téli képeslapok, Alessandro Gottardo és Ryo Takemasa illusztrációi. - "Kerti padomon most csak hó ül. Ej, szegény öreg cimbora!" (3sor.hu - Bazso72)
Téli képeslapok
“Vannak, akik érzik az esőt, a többiek csupán vizesek lesznek.” (Bob Marley)
Eső és vihar - fotók
© þ thorny question