Egy a jelszónk a béke…

news
A DIVSZ indulót (Demokratikus Ifjúsági Világszövetség) az ötvenes évek elején kötelezően énekeltük az általános iskolában, hiszen azt mondták (a felvonuláson vagy a lőtéren is), hogy harcba boldog jövőért megyünk, és a BÉKÉTLENSÉGET csak a reakciós propaganda terjeszti. -- A DIVSZ kapcsolatrendszeréről ezen az oldalon olvashatsz, az indulót pedig itt találod. Manapság már fejlett demokrataként világosan látjuk - hogy a Nyugat mintaállama (nem vietnámi balzsam, kattints rá) szintén a BÉKE, és a DEMOKRÁCIA iránti mélységes elkötelezettsége jegyében tevékenykedik a világban, hogy az ott állandó- an megnyilvánuló visszásságokat, emberjogi problémákat (pl. Szaud-Arábia SzA1 SzA2, vagy a titkos CIA börtönök esetében) ta- pintatosan kezelje: a „harcba boldog jövőért megyünk” - az ő indulójuk is lehetne - Vietnamra, Irakra, Afganisztánra gondolva. Az említett háborúknak nemcsak az eredménye elborzasztó, hanem a döntéshozatali mechanizmus is súlyos aggályokat kelt. Egyesek szerint Amerika és a világ nem tanult... A józan észre, a tapasztalatra és a történelmi ismeretekre hagyatkozó elemzé- sek nélkül nem sokat ér az agyonspecializált geopolitikai szakértők tudása a való világban. Ez a ‘mintaállam’ rengeteg POZITÍV dolgot adott a világnak, de valami megváltozott: a polaroid film NEGATÍVJA jóval erősebben látszik: „...Annak idején, az én generációmnak, Amerika volt a minden. A non plus ultra. A Gonosz Birodal- mának, ahogy Ronald Reagan nevezte a Szovjetuniót, az ellentéte. A szabadság és a korlátlan le- hetőségek hazája. Persze. Hogyne. Őszintén hittük ezt a hetvenes-nyolcvanas években..." A képről ne gondolj rosszat (vidd rá az egérmutatót ), valószínűleg e ha- talom spirituális elkötelezettségét jelzi, hiszen az 1 dolláros hátoldalán a nemzeti jelmondatuk szerepel: In God We Trust - Istenben bízunk. A sötét figurák pedig szerintem tollat tartanak a kezükben, ami a tudás jelképe. Erről jut eszembe: az ötvenes években rá volt írva az iskolai füze- tekre, hogy „A tudás hatalom az imperialisták elleni harcban!” :-)
NEMRÉG (Juncker-dupla Timmermanssal)
Szerintem 21-eztek (Blackjack), vagy Capitalyt játszottak, és Juncker nyert...
.
Újabban már nem harcolnak élesben, mert Home Officeban végzik. Akinek nem jut digi- tális harctér, az az állandó jókedv jegyében társasjátékot játszhat egy Home Officerrel. (Cristoph Niemann animációja)
USA: 41 millió szegény + sz2
A halál szaga H1
Szakértők v1 v2 v3

Konteo büfé

VIP asztal

ÉS MIT HOZ A JÖVŐ?
Aldous Huxley, George Orwell és Neil Postman véleményét itt találod.
Postman szerint szép új világunk az élvezetekre és az információáradatra épül, amely a "fejlett" országokban a politikát, a híreket, a sportot, az oktatást, a kereskedelmet, és még a vallást is egyfajta show-biznisszé alakította át. Szerintem mindez nem mentes az Orwell féle disztópiától sem. Tegyünk érte, hogy a jövőnk ennél jobb legyen. A 14. Dalai Láma (Tendzin Gyaco) szerint ehhez az szükséges, hogy szabaduljunk meg szokásos énközpontúságunktól, és törekedjünk arra, hogy csele- kedeteinket a mások iránti törődés motiválja. A Láma így fogalmaz: ,,Elvethetünk tehát bármi mást: vallást, ideológiát, minden felszedett bölcsességet, de a szeretet és együttérzés szükségszerűsége elől nem bújhatunk el." A kereszténység ugyanezt mondja. "..Egy spiritualitásra, emberi kapcsolatokra nyitottabb világ segíthet kilábalni a bajból." (Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát)
Konteo büfé
MANAPSÁG (Burger King melegcsók Ronald McDonalddal..
Az ENSZ szakértő Philip Aston tudni szeretné, miért él 41 millió amerikai mélyszegénységben (hivatalos statisztika). Hab a tortán: az USA-ban az éhség és hajléktalanság jelentősen elterjedt a főiskolai hallgatók körében. Senki sem tudja, hogy miért gyilkoltak meg ötvennyolc embert Las Vegasban.Tízen haltak meg egy houstoni iskolában, tizenheten a floridai Parklandban, majd négyen a nashville-i Waffle House-ban (2018). „Számos kártékony geopolitikai stratégia létezik, ám ostobaságával közülük is kiemelkedik az az elképzelés, miszerint létezik ideális, minden körülmények között sikeres rezsimtípus, amelyet az arra hivatott országoknak terjeszteniük kell a világban.” 9/11: "Egyetlen módja, hogy egy épület omlás közben GYORSUL, csak előre megtervezett, pontosan időzített, és elhelyezett robbanószerkezettel, tehát ellenőrzött robbantással lehetséges" (39:10)
(a nagyítható képek egy részében szöveget találsz )
Philadelphia hírhedt utcái. A drog csak következmény...
A sajtószabadság és a tényfeltáró újságírás hazájában a média minden negatívumot természetesen nagyítóval ellenőriz. Ha kétségeid lennének, olvasd el Noam Chomsky és Edward S. Herman “Az Egyetértés-gépezet - A tömegmédia politikai gazdaságtana” c. könyvét, vagy ezt az összefoglalót: Az Egyetértés-gépezet tanulságos, felkavaró és ellentmondásos médiaelméleti fejtegetés köszönhetően annak, hogy a nem is olyan távoli múlt becstelenségei, amelyeket feltár, a jelen visszásságairól is árulkodnak . Tanulságos, mert részletesen bemutatja, hogy olykor milyen cinikusan részrehajló az újságírás még a szabadnak tekintett nyugati tömegmédiában is, s hogy az ösztönös propagandakövetés és elfogult meggyőződésesség egyáltalán nem ritka a vezető lapok újságírói között. Felkavaró, különösen az 1980-as években Latin-Amerikában (Guatemala, El Salvador) zajlott események kapcsán, amelyek bemutatásakor a kötetből világossá válik az Egyesült Államok néhány tekintélyes médiuma esetenként milyen mély és cinkos hallgatásba burkolózott, s milyen morális engedményeket tett jónéhány igazán elvetemült és embertelen cselekedet (módszeres és rendszeres kínzások, megerőszakolások, politikai gyilkosságok) vonatkozásában. S roppant ellentmondásos, hogy mindez a sajtószabadság és a tényfeltáró újságírás hazájában történt, az emberi jogok és méltóság védelmezőjének, a hidegháborús keleti blokk zsarnokságával szembeni morális felsőbbrendűség legfőbb szószólója, az Egyesült Államok sajtójának a részéről. Nyugtalanító élmény Herman és Chomsky könyve olvastán más színben látni az etalont . --- Ha van kedved, nézz bele a Konteo büfé > Média M1 oldalába is!
RÉGEN (Brezsnyev-tripla Honeckerrel)
Ja, eszembe jutott még valami: The Show Must Go On
Tendzin Gyaco (1935) a tibetiek legfőbb spirituális vezetője.
A Pax Americana új normái
A Kindertojás amerikai (rém)története
© þ thorny question
..és szado-mazo pedofil gyerekjátékkal)