Egy a jelszónk a béke…

news
A II. világháború szörnyűségei után új jelszavakat tanulhattunk meg. A DIVSZ indulót (Demokratikus Ifjúsági Világszövetség) az ötvenes évek elején kötelezően énekeltük az általános iskolában, hiszen azt mondták (a felvonuláson vagy a lőtéren is), hogy harcba boldog jövőért megyünk, és a BÉKÉTLENSÉGET csak a reakciós propaganda terjeszti. -- A DIVSZ kapcsolatrendsze- réről ezen az oldalon olvashatsz, az indulót pedig itt találod. Manapság már fejlett demokrataként világosan látjuk - hogy a Nyugat mintaállama (nem vietnámi balzsam, kattints rá) szintén a BÉKE, és a DEMOKRÁCIA iránti mélységes elkötelezettsége jegyében tevékenykedik a világban, hogy az ott ál- landóan megnyilvánuló visszásságokat, emberjogi problémákat (pl. Szaud-Arábia SzA1 SzA2, vagy a titkos CIA börtönök eseté- ben) tapintatosan kezelje: a „harcba boldog jövőért megyünk” - az ő indulójuk is lehetne - Vietnamra, Irakra, Afganisztánra gon- dolva. Az említett háborúknak nemcsak az eredménye elborzasztó, hanem a döntéshozatali mechanizmus is súlyos aggályokat kelt. Egyesek szerint Amerika és a világ nem tanult... A józan észre, a tapasztalatra és a történelmi ismeretekre hagyatkozó e- lemzések nélkül nem sokat ér az agyonspecializált geopolitikai szakértők tudása a való világban. Ez a mintaállam rengeteg POZITÍV dolgot adott a világnak, de valami megváltozott: a polaroid film NEGATÍVJA egyre erősebben látszik: „..Annakidején, az én generációmnak, Amerika volt a minden. A non plus ultra. A Gonosz Birodalmának, ahogy Ronald Reagan nevezte a Szovjet- uniót, az ellentéte. A szabadság és a korlátlan lehetőségek hazája. Persze. Hogyne. Őszintén hittük ezt a hetvenes-nyolcvanas években..." A képről ne gondolj rosszat (vidd rá az egérmutatót ), valószínűleg e ha- talom spirituális elkötelezettségét jelzi, hiszen az 1 dolláros hátoldalán a nemzeti jelmondatuk szerepel: In God We Trust - Istenben bízunk. A sötét figurák pedig szerintem tollat tartanak a kezükben, ami a tudás jelképe. Erről jut eszembe: az ötvenes években rá volt írva az iskolai füze- tekre, hogy „A tudás hatalom az imperialisták elleni harcban!” :-)
NEMRÉG (Juncker-dupla Timmermanssal)
Szerintem 21-eztek (Blackjack), vagy Capitalyt játszottak, és Juncker nyert...
.
Újabban már nem harcolnak élesben, mert Home Officeban végzik. Akinek nem jut digi- tális harctér, az az állandó jókedv jegyében társasjátékot játszhat egy Home Officerrel. (Cristoph Niemann animációja)
USA: 41 millió szegény + sz2
A halál szaga H1 H2
Szakértők (9/11) v1 v2 v3

Konteo büfé

VIP asztal

Konteo büfé
Ha az olvasáshoz regisztrációt kérnek, helyette válaszd az "I'll do it later" opciót. A polaroid film árnyoldala növekedni látszik... Akkor lesz jó az export, ha dollárért adjuk a kekszport... "...az elkövető öngyilkos terroristák voltak annyira pedánsok és jól neveltek, hogy a beazonosításukhoz szükséges dokumentumokat szépen, elvágólag bekészítették azokba a bérelt autókba, amelyekkel a repülőtérre mentek."
Életforma? USA Németország
RÉGEN (Brezsnyev-tripla Honeckerrel)
Ja, eszembe jutott még valami: The Show Must Go On
A Kindertojás amerikai (rém)története
© þ thorny question
A Pax Americana új normái
Hiába vannak erről információk már körülbelül 50 éve, úgy látszik, Elon Musk kellett ehhez a felismeréshez. - Nézd Meg a Szakértők (9/11) videót is.
Mesterséges valóság
A sajtószabadság és a tényfeltáró újságírás hazájában a média minden negatívumot természetesen nagyítóval ellenőriz. Ha k étségeid lennének, olvasd el Noam Chomsky és Edward S. Herman “Az Egyetértés-gépezet - A tömegmédia politikai gazdaságtana” c. könyvét, vagy ezt az összefoglalót: Az Egyetértés-gépezet tanulságos, felkavaró és ellentmondásos médiaelméleti fejtegetés köszönhetően annak, hogy a nem is olyan távoli múlt becstelenségei, amelyeket feltár, a jelen visszásságairól is árulkodnak . Tanulságos, mert részletesen bemutatja, hogy olykor milyen cinikusan részrehajló az újságírás még a szabadnak tekintett nyugati tömegmédiában is, s hogy az ösztönös propagandakövetés és elfogult meggyőződésesség egyáltalán nem ritka a vezető lapok újságírói között. Felkavaró, különösen az 1980-as években Latin-Amerikában (Guatemala, El Salvador) zajlott események kapcsán, amelyek bemutatásakor a kötetből világossá válik az Egyesült Államok néhány tekintélyes médiuma esetenként milyen mély és cinkos hallgatásba burkolózott, s milyen morális engedményeket tett jónéhány igazán elvetemült és embertelen cselekedet (módszeres és rendszeres kínzások, megerőszakolások, politikai gyilkosságok) vonatkozásában. S roppant ellentmondásos, hogy mindez a sajtószabadság és a tényfeltáró újságírás hazájában történt, az emberi jogok és méltóság védelmezőjének, a hidegháborús keleti blokk zsarnokságával szembeni morális felsőbbrendűség legfőbb szószólója, az Egyesült Államok sajtójának a részéről. Nyugtalanító élmény Herman és Chomsky könyve olvastán más színben látni az etalont . --- Ha van kedved, nézz bele a Konteo büfé > Média M1 oldalába is!
Még valami Chomskytól : Az Egyesült Államokban nem szabad beszélni az osztálykülönbségekről. Valójában az Egyesült Államokban csak két csoportnak megengedett az osztálytudatosság. Az egyik az üzleti közösség, amelyik fanatikusan osztálytudatos. Ha elolvasod az irodalmukat, minden tele van a tömegek veszélyével és növekvő hatalmával, és azzal, hogy hogyan kell legyőznünk őket . Ez egyfajta vulgáris, fordított marxizmus. A másik csoport a kormány magasan tervező szektorai. Ők ugyanígy beszélnek - arról, hogy aggódnunk kell az átlagemberek és az elszegényedett tömegek növekvő törekvései miatt, akik a színvonal javítására törekszenek, és ártanak az üzleti klímának. Tehát ők - ez a két csoport - lehetnek osztálytudatosak. Nekik van egy feladatuk, amit el kell végezniük. De rendkívül fontos, hogy a többi emberrel, a lakosság többi részével elhitessék, hogy nincs olyan, hogy osztály. Mindannyian egyenlőek vagyunk, mindannyian amerikaiak vagyunk, harmóniában élünk, mindannyian együtt dolgozunk, minden nagyszerű.
(A nagyítható képek egy részében szöveget találsz)
Dr. David E. Martin szabadalmi jogász, a pénzügyi kockázatkezelésben nemzetközi vezetőként elismert M∙CAM Inc. alapító-vezérigazgatójának az Európai Parlament 3. nemzetközi Covid-csúcstalálkozóján tartott beszéde 2023.05.03-án.
A koronavírusról: igaz vagy nem?
A fentiek ellenére az igazság keresése és kimondása ennek a társadalomnak máig fontos jellemzője.
Manapság Burger King melegcsók Ronald McDonalddal, szado-mazo pedofil gyermekjáték, és szado-mazo vallási kép… Minderről eszünkbe juthat Noam Chomsky véleménye is.