© þ thorny question

Konteo büfé

Panaszkönyv sok panasszal, néhány dicsérettel
Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung volt újságírója. "Megneveztem több olyan cikkemet is, amelyeket a német titkosszolgálat írt, de az én nevem alatt jelentek meg." – Nézd meg a C4 linket is, mit ír a Spiegel volt vezetője a német lapokról.
Könyve és videója tényeken alapszik. Arról szól, hogy a glo- balizációt hatalmas, de gátlás- talan és pusztító erők alakítják - akikhez egykor John Perkins is tartozott. Egy Gazdasági bérgyilkos vallomásai: Előszó RÉSZLET - és a KÖNYV “Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól annál többet kívánnak” Biblia, Lukács. 12,48. “Ha az emberi elme struktúrái változatlanok maradnak, akkor végül újra és újra alapvetően ugyanazt a világot, ugyanazokat a gonoszságokat, ugyanazt a működészavart teremtjük újra.” Eckhart Tolle: Új Föld. “Ösztöneink és agyunk genetikai programja önmagunk érde- keinek a kiszolgálását diktálja. Nekünk azonban változtatnunk kell ezen a programon, s bolygónk átfogó szükségleteit kell a legfontosabb célunknak tekinteni. De vajon lehetséges-e ez? Hogyan emelkedhetnek felül férfiak és nők a sokmillió év alatt a génállományukban rögzült indítékaikon?” Csíkszentmihályi Mihály: A fejlődés útjai
Che Guevara-ról kevesen tudják: a Batista-rezsim elleni fegyveres harc során személyesen ölt meg több árulónak tartott partizánt, később az általa irányított ítélőszékek emberek százait végezték ki. Ő szervezte meg az első kubai koncentrációs táborokat.
Híres emberek (kattints az alakokra > Wikipédia) Che Guevara másképp
Gazdasági bérgyilkos b2 b3 b4
CIA, Média C1 C2 C3
Európa halála E1 E2
A Média M1 M2 M3
Az Európai Unió glifozáttal károsítja egészségünket. 1998-ban Pusztai Árpád professzor a glifozátot a XXI. század DDT-jének jósolta.
Mit együnk ma? egy2
"A tartalomszolgáltató óriások – a médiára korábban jellemző véleménypluralizmust elvetve – véleménymonopóliumként lépnek fel, és nem pusztán kiszolgálják, de alakítani is akarják a valóságról kialakított elképzeléseinket." Hitelminősítők a vizsgálóbizottság előtt a 2008-as világválság után:..mikor mi egy befektetésre AAA minősítést adunk, az csak a személyes véleményünk, és semmi több, nem kell megbízni benne..(a filmben /Oscar díj 2011/ való szereplést visszautasították).
Pénzkórtan P1 P2
A migráció nem jog, hanem a legutolsó lehetőség, ha az embernek a léte kerül veszélybe és már semmi más megoldás nincs. De akkor is csak egyéni, nem pedig tömeges megoldás. (Václav Klaus)
Migráció M1 M2 M3 M4 M5 M6 M7 M8
Woke (felébredt) tank. Valószínűleg csak alva tud harcolni, mert felébredve túl cuki ehhez. G. Orwell az 1984 c. regényében írta le a mindenlátó Nagy Testvért (Big Brother), a Gondolatrendőrséget, valamint az újbeszél nevű fiktív mesterséges nyelvet. A Google-al vagy a Facebookkal való mindennemű hasonlóság valószínűleg félreértés.
Mit vegyünk ma?
"A liberális jogvédők, akiket egész véletlenül ezek a nagyvállalatok pénzelnek, csak a nemzeti kormányoktól és azok túlhatalmától akarják megvédeni az embereket, a nagyvállalatoktól nem." A „látványcivilizáció” (egyesek szerint komment-civilizáció) átírja gondolkodásunkat: az utánunk jövő generációknak már fogalma sem lesz arról, mi volt korábban, mielőtt az információáradat és a szórakoztatás ingoványába belesüllyedt volna a 'Nyugat'.
Látványcivilizáció L2 L3
Tech. óriások T1 T2 T3 T4
A Metazin internetes oldalakat szemléző, kiegyensúlyozott, sokszínű honlap. Témái: politika és politika-elmélet, a kultúra társadalmi vonatkozásai és az internetes tartalomszolgáltatás Az élelmiszerek és üdítők csomagolására használt műanyag rendkívül káros lehet az emberi szervezetre. Nézd meg, mit takarnak a műanyagokon található kódok, és az ehhez kapcsolódó kutatási eredmények!
Mit igyunk ma? Műanyag
Douglas Murray brit író, publicista végigveszi a bevándorlás mellett felhozott, szerinte hazug érveket; és arra is válaszolni próbál, miért is olyan enervált Európa. Legalábbis Nyugat-Európa. - És mit mondott Kertész Imre?
Gyarmatok Gy1 Gy2 Gy3
Túladagolt kapitalizmus, bizonytalan élet a „light társadalmakban” - Az emberiség fontosabb, mint a pénz, itt az ideje, hogy a kapitalizmus frissítést kapjon. - Mégis a kapitalizmus a legjobb rendszer?
Túladagolt? K1 K2 K3
Veszélyes emberek Ve2
.
A gazdasági bérgyilkosok (EHM-ek) jól fizetett szakemberek, akik dollármilliárdokat csalnak ki a világ országaitól. Eszközeik között meghamisított pénzügyi jelentések, manipulált választások, megvesztegetés, erőszak, szex és gyilkosság is szerepel.
Víz = árucikk? V1 V2 V3
Privatizálják az ivóvizet, hogy palackban adják vissza sokkal drágábban.  A NAFTA (Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezség), és a WTO (Világkereskedelmi Szervezet) dokumentumai egyaránt árucikként határozzák meg a vizet!
Huxley vs Orwell D1 D2 D3
Melyik negatív utópia felé haladunk? Ha nem lesz világháború és környezeti katasztrófa, szerintem a kapitalizmus Huxley szép új világa felé halad. Orwell attól tartott, hogy a félelem, Huxley pedig attól, hogy a vágyaink tesznek tönkre minket >D1.
Technológia mint vallás
Internet kór
Digitális élet D1 D2 D3
Fake News F1 F2
 "Egyre világosabb, hogy az Európai Unió “demokráciadeficitje” nem pusztán technikai probléma, hanem nagyon is alapvető vonás, és alkotói féltékenyen őrködnek felette... Puha, de egyre valóságosabb zsarnoksággal van dolgunk." A világunkat pozitív módon kitágították (talán még a Frászbúk is), - de nézz bele az újabb véleményekbe is: a nagy tech vállalatok barátságos óriásokból furcsa monopóliumokká váltak. Százezrek osztották meg azt a képet, amelyen a parklandi iskolai mészárlást (2018) túlélő, azóta a fegyvertartás szabályozásáért küzdő Emma Gonzalez kettétépi az amerikai alkotmányt – miközben az eredeti felvételen egy papír céltáblát szakít szét. Az interneten személyiségünk tér és idő nélküli virtuális identitássá alakul. Az ellenőrzött hálozatok és az online acsarkodás nem kedveznek a mérsékelt és racionális vitának, és gyakran megölik az eddig jellemző kreativitást. Woke / PC „Lipótmező” projektek: az első egy zseniképző, ahol 2+2=22, a másikban 7 piros vonalat kérnek, mindegyik merőleges, egyeseket zöld tintával, és párat átlátszóval. – A harmadik sem piskóta!
Woke2 K1 K2 K3 K4 K5 K6
Pár éve még évente átlagosan húsz ruhadarabot vásároltak az emberek az USA-ban, ez mára megközelíti az évi hetvenet, - talán azért, mert egyre jobb a divat. Oswald Spengler mindezt nem láthatta 100 éve, mégis megírta: A Nyugat alkonya. Tényleg temethetjük a liberalizmust? És ha igen, mi következik utána? ".. minden magaskultúra előbb a „kultúra”, majd a „civilizáció” korszakát járja be - ez utóbbi a materiális világban eléri a csúcsteljesítményeit, ugyanakkor vallási, szellemi és kulturális alkotóereje már kimerült és csak árnyéka önmagának." Veszélyes emberek tanítják a gyermekeidet. Dr. Jordan Peterson klinikai pszichológus a zavaros + veszélyes posztmodern neo-marxizmusról és a kapitalizmus pozitív oldaláról. - A „hópehely generáció” dühödt támadása Peterson ellen, mert ellentmond nekik. Több évtized gyarmatosító szabadrablás és a volt gyarmatok sarcolása érlelte 2015-ben a párizsi Charlie Hebdo mészárlást. - Humanista képmutatás. A Facebook algoritmusa bezárhat egy buborékba, vagy választásokat dönthet el. A valóságot a tech óriáscégei definiálják, ők segítenek eldönteni, mi az „igazi” és az álhír, és ma már azt is ők határozzák meg, milyen nézeteket kell kicenzúrázni.
Csak 5 tonnással működik? videó / vagy így?
Szakértői vélemények a piramisok titkai videóban. Jóval korábban épültek, és nem úgy, mint ahogyan azt az "akadémiai" adatok állítják, és különös hálózatot alkottak a Földön.
A piramisok (P1 P2) sem stimmelnek
Hasonló a kérdés, mint a piramisoknál: hogyan tudták kibányászni, elszállítani, pontos alakúra készíteni és miliméteres pontossággal a helyükre illeszteni a 70 tonnás kőtömböket, ami a mai mérnökök számára is hatalmas kihívást jelentene.
A perui gigakövek sem
news
Világtörténet 2 percben
Dr. Szent-Györgyi Albert (Nobel-díj, C-vitamin) Őrült majom c. könyve sajnos nem a majmokról szól.. Képesek vagyunk a gondolkodásmódunkat gyökeresen megváltoztani? (Kép: klímaváltozás - homokvihar Pekingben).
Jaime Roldós és Omar Torrijos (Ecuador / Pana- ma vezetői) merényletben haltak meg.
Ne vacakolj a könyvelés- sel, inkább dobj egy AA pluszt!…
Hová tűnik a jóléti társadalom? - "A pénzvilág ahelyett, hogy jólétet teremtene, kiforgat még meglévő vagyonunkból is: közösségeinkből, ökorendszereinkből és termelő infrastruktúránkból." - (kép: Rafał Olbiński) "Mély állam" - Amerika történelmében számos ponton kitapintható a különféle érdekcsoportok olyan hálózatának jelenléte, amelyek az alkotmányos intézményektől függetlenedve a közpolitika demokratikus alakításának manipulálására és aláásására törekedtek.
Figyeld a kezemet, csalok! Most beteszek 500-at, a másik kézzel kiveszek…
Nekem nincs is mély állam, és neked? Talán a Nemzet- közi Game Over Szövetség- ről (NGO) van szó..
Profitmaximalizálás? Úgyse tudod kimondani, inkább nézd a ValóVilág műsorokat!…
"Az adatáradat szétrombolta a nagy elbeszéléseket, a kereszténységet, a marxizmust, a humanizmust" - írja Sven Birkerts Gutenberg elégiák című könyvében -, "a filozófia dús ligetéből kivágták a fákat, s Minerva baglya elrepült.” A telefonnyomogatók a virtuális világ csapdájába estek, soha nem lehetnek egyedül. Feladták a magányt, a szabadságot, a meditálást egy műalkotáson, egy tudományos elméleten, merengést a naplementén, vagy egy szép arcon. A technológia miatt? Steve Jobs nem engedte gyerekeinek, hogy iPad-et használjanak, - az elit tagjai ma is egészen más elvek és szabályok szerint élnek, mint amit a tömegektől elvárnak. A cikk vitatható, de egyben elgondolkodtató megállapításokat is tesz.
Ló, gőzgép, okoselefon
Kevés IQ IQ2 IQ3 IQ4
Steve Jobsék S1 S2 S3
Néhány cikk M1 M2 M3
Világrend V1 V2 V3
Deep state
A DIVSZ indulót (Demokratikus Ifjúsági Világszövetség) az ötvenes évek elején kötelezően énekeltük az általános iskolában... "Úgy lehet a legokosabban elérni, hogy az emberek passzívak és engedelmesek maradjanak, ha szigorúan behatároljuk az elfogadható vélemények spektrumát, de e spektrumon belül engedélyezzük a nagyon élénk vitákat, sőt még támogatjuk is.." (Noam Chomsky) Mit együnk tata? Big data. A nagyvállalatok érdeke az, hogy a birtokukban lévő, illetve a kutatási, fejlesztési terveikben szereplő technológiák piacra kerülését emberi tabuk ne akadályozzák. Huxley és Orwell disztópiái egyaránt valósággá váltak.
Kapcsolódók ( kattints a képekre is ).
Streets of Philadelphia, Kensington Ave Story, What happened today, Saturday, Aug, 14, 2021
(a képek nagyíthatók, bennük szöveggel )