Kultúrmenü
Fáraó koktél. ...hanem nyomták, mint paraszt a Berváját (© nagymamám). - Wang Wei kínai költő (699-761) „hagyta, hogy az órák teljenek, s elvégezzék benne munkájukat”. Ez a színvonalas kultúrtörténeti  blog is ezt az utat követi. London jellegzetessége a Tower Bridge, amelynek középső nyílása felnyílik, ha hajó halad át alatta. Hasonló hidak pl. Hollandiában és Szentpéterváron is találhatók. Egykor Budapesten is volt egy olyan állandó híd, amely felnyílt, ha hajó közeledett. Mivé változik a villamos, ha megcsókolja a királylány? - Békávé. A KOHAR egy örmény zenei és kulturális intézmény, amely a KOHAR Symphony Orchestra and Choir-t működteti. A világhírű zenekar az örmény hagyományokat a szimfonikus dzsesszel vegyíti. A Kanári szigeteken kötelező fütyülni a tanórákon, de nem a madarat utánozzák! így a négy páciensével egy bűnbandába szerveződve nekiindulnak a világnak, hogy a legnagyobb múzeumokból lopják el azokat a festményeket, amelyek kínozzák őt. No comment... A Susogós mackókat keresd a Comedy Centralon vagy a YouTube-on, Sanyáék örülni fognak! Utcai művészet - Optikai illúziók - Szürreális fotók - Városi Múzeum St.Louisban Guszkov bujkáló katonaszökevény számára felesége ellopja apósa puskáját. Mit mond Nasztya az öregnek, hova lett a puska? 1. Ellopták. 2. Nem tudja. 3. Elcserélte a városban egy óráért. Inspector Clouseau kiváló harcművész és mindent tud, de ezeket ő sem: - Léteztek-e egyszemű emberek? - Mióta számozzák a házakat? - Miért visel a cirkuszi bohóc csúcsos sapkát? - Értelmes szó-e a tillaárom-haj, az ingyom-bingyom meg a recefice?
Wang Wei a költő „hagyta, hogy az órák teljenek, s elvégezzék benne munká- jukat”…
Anyai nagyapám (szül. az erdélyi Háromszék vármegyében) és a zuglói Kassák klub (Táncház) emlékére. Utóbbiban Sebőék zenéltek, de ez a videó ide most jobb. Ede, de bedezodoroztad magad! - Zaporozsec taxissztrájk Moszkvics slusszkulccsal. - Zehn zahme Ziegen zogen um zehn Uhr zehn zehn zentner Zucker zum Zittauer Zug (Tíz szelíd kecske tíz óra tízkor (tíz centner[50 kg]) cukrot húzott a zittau-i vonathoz. Elég, ha megnézed...
A Wang folyó versei W2
PestBuda P1 P2 P3
BKV és MÁV szignál
KOHAR koncert
TwistedSifter T1 T2 T3 T4
Szellemi totó
Clouseau sem tudta C1 C2
A vegyész tragédiája
Furcsa iskola F1 F2
Ruben Brandt R1 R2
Nyelvújítás N1 N2 N3 N4
Nyelvtörők N1 N2 N3
Brazil telefonfülkék
Brendon és barátai
Bortnyik plakátok
Helyreállítás H1 H2
K.u.K.
Egy K.u.K. hajóorvos H1 H2
A
nnn nnn
“A görögök ráadásul nem pedáloztak, mint a szegény nyomingerek a középkorban és a kora újkorban, de nem ám, hanem nyomták, mint paraszt a Berváját nagymamám).”
.
Dr. Gáspár Ferencz 1886-tól hajóorvosként a Monarchia Császári és Királyi Haditengerészetének (K. u. K. Kriegsmarine) szolgálatában állt, később kereskedelmi hajókon több alkalommal bejárta mind az öt világrészt. Az 1.világháború idővel begyűrűzött a kereskedelmi plakátok piacára is: a Lysoformnak pl. évek óta futott a kampánya, ám Bortnyik Sándor grafikus újraértelmezte a korábbi plakát figuráját és a szlogent. - További plakátjai a linken. „Nem én kések. A világ siet.” - Fodor Ákos Keress egy jó borbélyt, ahol lassíthatsz...Talán már csak ezen a videón van ilyen (Barbershop - Slow Motion, Black and White - Canon 7D, 4 min.) Rembrandt: Éjjeli őrjárat - Rijksmuseum A A A A...Meg lettél villámcsapva.. Villám..Villám... (Az AC/DC Thunderstruck dalszövege a maga mély líraiságával szinkronfordításban is meggyőző. - Válogatás a költészet gyöngyszemeiből).
Slow filozófia S1 S2
Slow filozófia - borbélynál
Éjjeli őrjárat: élő / halott
Szinkron fordítás
Nézd meg a Royal de Luxe francia utcaszínház egyik előadását (Sea Odyssey) Liverpoolban. A Csüng dinasztia idejéből.. "Emerson azt mondja, hogy a könyvtár egy varázsszoba, ahol az emberiség legjobb szellemei várakoznak, de ahhoz, hogy megszólalhassanak, a mi szavunkra van szükség. Ki kell nyitnunk a könyvet, és akkor megszólalnak." (Jorge Luis Borges) Nem kíváncsiak a panaszkodásra, nem tudnak vele mit kezdeni. A társadalom többségének minden nap "muy bien", azaz mindenki mindig isteni jól van. Van-e okuk boldognak lenni? Európai szemmel nézve nincs. Minimalista módon élnek, és több idejük jut egymásra Bajor Gizi rejtélyes halála, Picasso, Liszt Ferenc, Johann Strauss botrányos szerelmei, - titokzatos villák (Babits, Márai, Liszt, Róth Miksa, Tolnay Klári stb.) Mi az Eustach-kürt? Mit iszik az, aki curacaot iszik? Ki alakította Ben Hurt az 1959-es, tizenegyszeres Oscar-díjas filmben? - What is by area the smallest independent country on Earth? (Basic World Geography Facts I.) A megújuló Városliget – Liget Budapest projekt.  Ide tartozik a Szépművészeti Múzeum is, aminek a 2018-ban felújított Román csarnoka a lenyűgöző ornamentikájával, és a Musica Historica, valamint a Ioculatores együttesek zenéjével a XIII. századot idézi.
Kvízek Kv1 Kv2 Kv-EN
Liget projekt lig1 lig2
Rekordösszegért kelt el Finnországban egy Ming dinasztia korából származó kínai váza (vagy mégsem).
Árverés és aszpirin
Beírások az iskolai ellenőrzőbe. A restnök, a szaladár és a tevepárduc - Marihónalja és mojirtó? Időutazás a fodrászat, hajszalon, kozmetika világába, "Elvarázsolt meseország az egész, Meseország királya egy őszes úr, kit mindenki becéz". - Talán emlékszel Gedeon bácsira, Szécsi Pál slágerére (Payer-S.Nagy). A háromféle zene (60-70-es évek) más értelmet adhat ugyanannak a képsornak. Fats Domino rockja után egy lírai country szám Burl Ives-tól, majd a Procol Harum szuvenírja Londonból (ha rátapint, ordítania kell, csak a doktornak mutatta meg).
Élő szobrok Sz1 Sz2 Sz3
Fodrászat F1 F2
Híres könyvtárak K2 K3 K4
Opera 130: A Sugár úti palota. Az Operaház megnyitásának 130. évfordulójára készült animációs film. Ha nem tudnád ki volt Csajkovszky Péter, erdemes megnézned!
Opera 130
"Szoba könyv nélkül olyan, mit test lélek nélkül." - (Cicero)
“Megláttam az angyalt a márványtömbben,…” (Michelangelo)
“Fodrász üzlet, pletyka, hangos női csacsogás”
"...Szívem, mint a cégtábla, ruhámra van mintázva. Kezdődik a nevetés, Tíz forint a fizetés..." (Gazdag Erzsi verséből). Az előzőnél 22,7%-kal hatékonyabb ultraregeneráló, forradalmian új dezodort használunk a lovammal, amivel belovagolhatok a gardenpartyra!
Reklámok R1 R2
Óriás marionettek
Macedónia
Esküvői ruhák
"Láthatatlanul vagyok fontos, mint bögre fülében a lyuk." (3sor.hu)...:-)
Csak vidáman!
Teremtés vidáman...
A világ teremtése
© þ thorny question
(a képek nagyíthatók, bennük szöveggel )
Street Art