Utazás 2
Amszterdam - Budapest személyszállító hajóval (time-lapse videó): Amszterdam-Rajna csatorna, Rajna, Majna, Duna. - 1809 km, 68 zsilip, 2 hét, 16 megálló, 3 főváros. Idegszállás az Alpokban: az örökkévalóság érzete. Idegszállás: kilátók (Budapest is szerepel.) Idegszállás: Aiguille du Midi Idegszállás az óceánban Vangelis zenével. 2014-ben a Khumbu-jégesés feletti Vállról leszakadt egy függőgleccser hatalmas darabja, megölve 16 embert, köztük 12 serpát. Ők az úgynevezett „Khumbu-doktorok" közé tartoztak, akik veszélyes szakaszon, mozgó gleccseren készítették elő az utat. Ha ottvagy, te is dobnál egy hátast! - Zambezi és a Viktória vízesés. Gross national happiness – Bhután az egyetlen ország, amely ezt méri (ne nézz bután!) - Ingyenes orvosi ellátás, nincsenek hajléktalanok. Relax... "Roncsugrók", a háttérben a Tavurvur vulkán (roncsugrani csak így érdemes). A kurzorlopást és a Land Diving-ot is itt találod (utóbbi: Pápua Új Guineától keletre a Pentecost szigeten a bungee jumping ősi, sokkal veszélyesebb változata.) New Mexico: Balloon Fiesta Kiosco Morisco at Santa María la Ribera (Mexikó) A magyar szecesszió egyik remeke, Korb Flóris és Giergl Kálmán műépítészek tervezték, a szerkezeti tervek Zielinski Szilárd és Jemnitz Zsigmond nevéhez fűződnek. Időutazás. - "Ora et labora" (Szent Benedek). Nasir al-Mulk mecset az iráni Shiraz-ban (épült: 1876-1888). Valamikor a kínai határtól Észak-Indián és Törökországon át kulturálisan a perzsa volt az alapnyelv. Marco Polo kedvenc fotói... Klubba már nem járok, birkával sétálok, juhéé!... (A linkelt oldalon a többi képhez húzd lefelé a jobboldali görgetősávot.) Mozaik mennyezet Tiffany & Company - Chicago, Illionis Hindenburg I. világháborús nemzeti hős és a weimari köztársaság elnöke volt, de róla neveztek el egy 1936-os modern német léghajót is, amit az USA-ba való utazásra terveztek. Szerinted mi történt vele? Angol sirámok a fapadosok trükkjeiről. Irígylem ezt az embert... A YouTube-on további epizódok: "Joseph's Machines"
Az Audiomachine segít a hegymászásban.
Jean-Michel Jarre oxigént is adagol..
Billy Vaughn a drótkötél- pályán.
Ackbar admirális (Star Wars) is itt lakik.
“Minek utaznék, mikor helyben is tudok idegen lenni?” (Fodor Ákos)
“Az utazási irodában azt mondták, 7 éjszakát tölthetek Hawaiin. De egyetlen napot sem. (Woody Allen)
Élő légiforgalom az ország felett. A repülők típusa, helyzete, sebessége, magassága, útiránya stb. A repülő és az alatta lévő táj 3D-ben is látható. Nyüzsgő Budapest. Az eddigi legdögösebb timelapse videó, ami a fővárosról készült.
Mont Blanc túra
A legjobb panorámák
Kávéház az Alpokban
Élet az Óceánban
Mount Everest és 3D
Zambezi
Bhután B1 B2
44 idegszállás
Mennyezetek M1 M2
Zeppelin story Z1 Z2
Olcsó repülőjegy
Kattints egy repülőre
Pápuák és a Land Diving
Fullscreen 360
Bp. timelapse
Híres órák1 órák2
Marco Polo?
Eltűnő kultúrák
Londonban birkával
Misztikus India
.
Orient Express
Gaudi: Güell park (Barcelona)
Güell park - Barcelona
Ha kíváncsi vagy a legújabb turbán divatra, jó helyen jársz, és Prem Joshua zenéje sem rossz. Misztikus India: szikh és hindu életképek, vallási szertartások.  Az elefánt nehezen tanul, de sosem felejt...
Afrika
2022. március eleje, a tavasz kezdete a Rómain.
Római part
2022 és régebbiek...
Normafa emlékek
© þ thorny question
(a képek nagyíthatók, bennük szöveggel )