Utazás 2
Amszterdam - Budapest személyszállító hajóval (time-lapse videó): Amszterdam-Rajna csatorna, Rajna, Majna, Duna. - 1809 km, 68 zsilip, 2 hét, 16 megálló, 3 főváros. Idegszállás az Alpokban: az örökkévalóság érzete. Idegszállás: kilátók (Budapest is szerepel.) Idegszállás: Aiguille du Midi Idegszállás az óceánban Vangelis zenével. 2014-ben a Khumbu-jégesés feletti Vállról leszakadt egy függőgleccser hatalmas darabja, megölve 16 embert, köztük 12 serpát. Ők az úgynevezett „Khumbu-doktorok" közé tartoztak, akik veszélyes szakaszon, mozgó gleccseren készítették elő az utat. Ha ottvagy, te is dobnál egy hátast! - Zambezi és a Viktória vízesés. Gross national happiness – Bhután az egyetlen ország, amely ezt méri (ne nézz bután!) - Ingyenes orvosi ellátás, nincsenek hajléktalanok. Relax... "Roncsugrók", a háttérben a Tavurvur vulkán (roncsugrani csak így érdemes). A kurzorlopást és a Land Diving-ot is itt találod (utóbbi: Pápua Új Guineától keletre a Pentecost szigeten a bungee jumping ősi, sokkal veszélyesebb változata.) New Mexico: Balloon Fiesta Kiosco Morisco at Santa María la Ribera (Mexikó) A magyar szecesszió egyik remeke, Korb Flóris és Giergl Kálmán műépítészek tervezték, a szerkezeti tervek Zielinski Szilárd és Jemnitz Zsigmond nevéhez fűződnek. Időutazás. - "Ora et labora" (Szent Benedek). Nasir al-Mulk mecset az iráni Shiraz-ban (épült: 1876-1888). Valamikor a kínai határtól Észak-Indián és Törökországon át kulturálisan a perzsa volt az alapnyelv. Marco Polo kedvenc fotói... Klubba már nem járok, birkával sétálok, juhéé!... (A linkelt oldalon a többi képhez húzd lefelé a jobboldali görgetősávot.) Mozaik mennyezet Tiffany & Company - Chicago, Illionis Hindenburg I. világháborús nemzeti hős és a weimari köztársaság elnöke volt, de róla neveztek el egy 1936-os modern német léghajót is, amit az USA-ba való utazásra terveztek. Szerinted mi történt vele? Angol sirámok a fapadosok trükkjeiről. Irígylem ezt az embert... A YouTube-on további epizódok: "Joseph's Machines"
Az Audiomachine segít a hegymászásban. - A képek nagyíthatók, bennük szöveggel
Jean-Michel Jarre oxigént is adagol..
Billy Vaughn a drótkötél- pályán.
Ackbar admirális (Star Wars) is itt lakik.
“Minek utaznék, mikor helyben is tudok idegen lenni?” (Fodor Ákos)
“Az utazási irodában azt mondták, 7 éjszakát tölthetek Hawaiin. De egyetlen napot sem. (Woody Allen)
Élő légiforgalom az ország felett. A repülők típusa, helyzete, sebessége, magassága, útiránya stb. A repülő és az alatta lévő táj 3D-ben is látható. Nyüzsgő Budapest. Az eddigi legdögösebb timelapse videó, ami a fővárosról készült.
Mont Blanc túra
A legjobb panorámák
Kávéház az Alpokban
Élet az Óceánban
Mount Everest és 3D
Bhután B1 B2
Mennyezetek M1 M2
Zeppelin story Z1 Z2
Olcsó repülőjegy
Kattints egy repülőre
Pápuák és a Land Diving
Fullscreen 360
Bp. timelapse
Híres órák1 órák2
Marco Polo?
Eltűnő kultúrák
Londonban birkával
Misztikus India
.
Orient Express
Gaudi: Güell park (Barcelona)
Güell park - Barcelona
Ha kíváncsi vagy a legújabb turbán divatra, jó helyen jársz, és Prem Joshua zenéje sem rossz. Misztikus India: szikh és hindu életképek, vallási szertartások.  Az elefánt nehezen tanul, de sosem felejt... 2022. március eleje, a tavasz kezdete a Rómain.
Római part
2022 és régebbiek...
Normafa emlékek
© þ thorny question