Kultúrmenü
Hogy hívják a spanyol rigót? - Nem tudom. - Még ezt se tudod? Rodrigó! - Az M1-en a MADARAKRA kattints. - M2: sárgarigó - M3: csalogány. - M4: Káromkodnak a madarak? P1 (Aradi-Varga). Erzsikém, hívjál vissza Szkájpon, mert úgy ingyen van! / P2 (Aradi-Varga). Joli néni: Na de ez koax kábel, nekem optikai kell, maga lúzer! / P3 (Majorfalvi B.): Leonardo DiCaprio a csőtörésről. Többségük Pittmann Zsófitól, néhány Szabó Eszter Ágnestől (pl. David Bowie) és néhány ismeretlen. Mit nevetsz? A mese rólad szól, csak a név más (Horatius) (Személyiség)zavaros történetek – három művészportré Az ember nem is gondolná, hogy ilyen közel engednek magukhoz ezek a hatalmas testű gorillák... Sétálj egyet a múzeumban! Ha jól akarod magad érezni, töltsd le az Ordit alkalmazást, és élvezd az iPhone, iPad és iPod touch készülékeden. ... Ordit International Ltd ... Ez valami vicc? - Nem, tényleg van ilyen (rövid i-vel), ételrendeléshez :-) Tudtad, hogy Tutanhamon fáraó halotti maszkjának szakállát karbantartási munkálatok közben véletlenül letörték, majd egy elkapkodott művelet során epoxival visszaragasztották? Ne törődj vele, mert ez a videó nem erről szól... No comment... Jó az idei óceánjáró termés... A kanadai kisváros, Cochrane híres mozaikfala 30x30 cm-es csempékből áll, mindegyiket más művész készítette. 18 aláírás, amit ha akarnánk sem lennénk képesek leutánozni. Bill Gates is megcsinálta ezt a tesztet, de csak 3 találata lett. A t3 link Homer/Aristotle képéhez egy iskolai dolgozatból: "Az nem biztos, hogy Homérosz élt, de az biztos, hogy vak volt." Jazz - hírnév a digitális világban / internetes nézettség - gonosz kiadó - Big Phat Band.. A tyúkólba rab dobál, de kenguru rúg neked lábodba, rabló kutya (palindrom). A törvényben sehol nem szerepel olyasmi, hogy mi nem lehet rajta a címkéken... Irígylem ezt az embert... A YouTube-on további epizódok: "Joseph's Machines"
Erzsikém, hívjál vissza Szkájpon, mert úgy ingyen van!..
David Bowie és nagyma- mám is itt találkoztak!
“Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nem- zetközi helyzet egyre fokozódik..”
“Fordulj be és aludj, Uram László király, a zápor majd eláll, az veri ablakod...”
Négy lába van és nem mozog. Mi az? - Egy fél pók.  / Clouseau felügyelő és Cato. Zseniális remix az 1957-es Silk Stockings c. amerikai film "The Red Blues" részletéből, a Mahala Rai Banda zenéjét (Mahalageasca) ráültetve (táncosnő: Cyd Charrise). - Az eredeti részlet elbújhat mögötte. Mert a mosógép misztikus szerkezet érthetetlen ábrákkal...
K.u.K.
 nnn nnn A társastáncok közül a keringőnek van a legrégebbi időkre (XII-XIII. század) visszanyúló története. Sokat vesztettünk azzal, hogy kikopott... Philip Zimbardó: hová lettek a férfiak? / És mi van a spermacsökkenéssel? / Ráadásul miköze mindennek Bem apóhoz? Régi nyomatok, amelyek azt vizionálták, hogy milyen lesz az élet 2000-ben. Mona Lisa ma. ..fenn a fán, az úttörő oly vidám... A fejlábúak vagy lábasfejűek (Cephalopoda) ragadozók, állkapcsuk fordított papagájcsőrre emlékeztet. Méregmiriggyel rendelkezhetnek (Wikipédia). Színészek híres emberek bőrében. Arnold Schönberg osztrák zeneszerző erősen hitte, hogy a 13-as számnak szerepe lesz a halálában. 1951-ben 76 éves korában (7+6=13) rettegés fogta el, amikor rájött, hogy július 13-a péntekre esik, és 1951-ben valóban ekkor hunyt el, 13 perccel éjfél előtt Kékfogú Harald (Harald Bluetooth) nevét viseli ma a kis hatótávolságú rádiós kapcsolat: ahogy Harald egyesítette a dán, norvég és svéd törzseket, a Bluetooth ugyanúgy kapcsolja össze a különböző (számítás)technikai eszközöket. Külön vagy egybe? Helyes-e így? Névkereső, elválasztás, számok, dátumok, ABC-be rendezés...- Ja és egy másik tanácsadó. Kapcsolódó téma: az izlandiak saját régi szavaikat igyekeznek használni pl. a számítógépre (tölva = adatlátó), vagy pl. az elektromosságra (rafmagn = borostyánkő erő - a görög elektron = borostyánkő mintájára). Hogy magyarítanád az ekcéma szót? – vörhenyfrász - pörközön - hámfene. / Hogy nevezik azt, amikor valaki a másikért tűzbe teszi a kezét? Értesülés. #Lábaskészlet, NET, Link, nem megbízható, Coelho, idézetek...©comedycentral
B
...Figyu, nem tudod véletlenül, hogy a Totálkiller Machine 6-os pályáján az ipari váza mögött hogy lehet lelőni a sárga hódot? (Paródiák, P1)
1924. Pep a kutya, akit életfogytiglanra ítéltek Pennsylvania kormányzója macskájának megölése miatt. Á nem. A vicces kedvű kormányzó, amikor egy börtönt látogatott meg, akkor készíttette a képet. A kutyaarc azért elárulja, hogy be van rezelve. George Aird tesztpilóta az utolsó pillanatban katapultál egy lezuhanó brit repülőgép prototípusból [1962]
Halálraítélt kutya
Érdekes fotók
Paródiák P1 P2 P3
Falvédők F1 F2
Karakterek Sz1 Sz2 Sz3
Személyiség portrék
.
Szabados György (zeneszerző, zongoraművész, egyébként orvos is, 1939 - 2011) az időről, az időtlenségról, az improvizációról, az isteni tartományról, a kézírásról, a manipulációról, a nanotechnológiáról, a szakrális zenéről, a jellemről, Heisenbergről.
Te is így nézed? - plusz
Brain Bar1 Bar2 - plusz
Ragadványnevek. A képen NEM Villásszakállú Svend látható, aki Kékfogú (Bluetooth) Harald dán király fia volt, de a linkekre kattintva megismerkedhetsz Polconszaró Györggyel, Teveszájú Lipóttal vagy Hebegő Lajossal is.
Halló-ahoy! - plusz
Teszt: AliExpress, Amazon, eBay, vagy Wish? - Melyik autó-, robogó-, bringamegosztó rendszert használjuk? - Melyik a jó fogkrém? - Nézd meg a többi tesztet is, ja, és ne fogadj el nejlonzacskót!
Tudatos vásárló T1 T2 T3
Utolsó mondatok
Múzeumi séta
Nagyszülők 2040-ben
Nézettség növelése
Segítség, állat!
Dilis címkék és táblák
Keleti sportok s1 s2
Madárhangok M1 M2 M3 M4
Filmgyári trükkök t1 t2
Cochrane mozaik
Sanya nagyon bölcs lesz
Kalashnikov / Red Blues
Írd alá
Tesztek t1 t2 t3
Férfiak és a mosógép
Férfigondok F1 F2 F3
Jövőképek Jk1 Jk2
Mint a mókus
Szobor hackerek
Péntek 13 / P 13 / P13+
Bluetooth B1 B2
Eltűnő és ismert szavak
A Guinness nem értesült arról, hogy egy rendes sör esetében a buborékoknak felfelé kellene szállni a pohárban, ezért szakemberei - kalandvágyó ivók számára - egy antigravitációs italt főztek. – A linken kattints a gif-re. – G2: Lucy Guinness és férje. Időgép: két hasonló korú gyerek beszélget. Az egyik a hetvenes években született (csíkos térdzokni, nejlon iskolaköpeny). A másik az ezredforduló környékén (menő tornacsuka), hibrid terepjáróban van, mert benne felejtették, amikor hazaértek a plázából. Minden a fejben dől el, - remélem 3 pontos dobás lesz! Tempus fugit, velut umbra / repül az idő, mint az árnyék. - (kép: Jaxine Cummins) Mindenki rengeteget keres a Spotifyon, kivéve a zenészek... Pop-történelem a történelemben: ahogy Sam Cooke láthatta egy 1960-as számában az 50-es 60-as évek világát: Sztálin, Churchill, a fiatal Erzsébet királynő, a Kennedyek, Nixon, Hruscsov, De Gaulle, F.Castro, Indira Gandhi..
Wonder(fool) World
Fizikusok itala G1 G2
Öcsi és Izé
Tétova tetova
 A főkönyvelő tanácsa: ablak a világra, jó szív, pipamentes élet, ja és az olvasás. - (Jim Warren képe: The Wiseman)
The Wiseman
Hungaricana Közgyűjteményi portál: rengeteg kultúrkincs, képek, képeslapok, fotók, történeti dokumentumok, térképek, hangarchivum. A történelmi képektől a szigorúan bizalmas dokumentumokig... Audiovizuális ásító- és álomtanfolyam rossz alvók részére. - Anno az elavult rábeszélést alkalmazták: „Ki az? Mi az? Vagy úgy - Fordulj be és aludj Uram László király, a zápor majd eláll, az veri ablakod.” (Arany János: V. László). Szőröskezűek hátrányban (Cicret Bracelet). De mit mond erre Captain Disillusion?
Last minute ajándék a1 a2
© þ thorny question
(a képek nagyíthatók, bennük szöveggel )