Művészet 1
Summerstorm Egyik leghíresebb festménye (1963) a hatalmas méretű WHAAM, a Tate Modern galériában (London) látható. Kép: Vörös szőlőskert Arlesban. -- Nézd meg a Vfun (Funny Art) linken Vincent arcait, a zenével talán sikerült eltalálnom az életérzését. Naiv stílusú képei a szívhez szólnak. Bibliai "áthallású" festményei közül néhány ebben a videóban is szerepel (itt: Jesus and His Dogs). Giorgio de Chirico az 1910-es években kialakított egyedi stílusát metafizikus festészetnek nevezte (metafizikus: a valóságos fizikai világon túlmutató, a tárgyak és emberek pillanatnyi megjelenésétől független „lényegre” fókuszálás.) Henri Matisse: The Sorrows of the King, 1952. - M3: Miért szomorú a király? Renoir: Jeanne Samary Paizs Goebel Jenő: Aranykor (1931) Nagybánya (ma Baie Mare, Románia), adott otthont fél évszázadon keresztül a magyar festészet egyik legfontosabb művésztelepnek, ahol csodálatos alkotások születtek.- (Bornemissza Géza: Veresvíz utca Nagybányán). Kevéssé ismert érdekes festmények az esőről.
Kutyasétáltatás, piknik a parkban; naív stílus együttérző humorral.
„Az igazi amerikai építészet a McDonald’s, és nem Mies van der Rohe” (ectopolis.hu)
Hangok vegyülnek, az eső elgyengül most; nem koppan ruhán. (Csijo-Ni)
Kábítószer-függőségé- ből, és súlyos betegségé- ből a festészet és az evangélium szabadította meg.
Roy Lichtenstein RL1 RL2
Vincent V1 V2 Vfun V4
Gary Bunt G1 G2
Afrika
Nagybánya hagyatéka
Eső
"Maga a művészet nem más, mint az abszolútum kiáradása" (F.W.J. Schelling)

Szemelvények

C.Niemann CN1 CN2
Sylvia Von Harden portréja (Otto Dix, 1926). Cassandre: Cycles Brillant. - Régi idők hirdetési plakátja, az art decotól az 1950-60-as évek utazási plakátjaiig. M.C. Escher: Waterfall - Möbius szalag és a Klein palack a 2-es, Penrose haromszög és ördögvilla a 3-as linken.
Art Deco is
Két légy sétál Robinson fején. Egyszer csak megszólal az egyik: - Én most elmegyek. Majd Pénteken találkozunk. A láthatatlan ember Salvador Dalit keresi... Egy énekelt vers Cseh Tamással, továbbá Jevtusenko, Szabó Lőrinc és Orosz István versei. A zene, a bútorok és festmények fejlődése 1800-tól napjainkig. Előadó: Lord Vinheteiro (Fabricio André Bernard Di Paolo), az állatorvosból! lett brazil hangmérnök és producer. F1, F2: Kitalálós - F3: Picasso és a nők - F4: Személyiségteszt képválasztás alapján (angol).
Ki festette? teszt t2
Gottardo G1
Ki festette? - stílusok
V.Kush K1
A művészet fejlődése?
Festők F1 F2 F3
Újragondolt képek kép2
Számtalan képtár és múzeum. Vigyél fehér botot, nehéz a tájékozódás, de a bal felső Google Arts & Culture-re kattintva visszatérhetsz a labirintusból. - (Sidney Nolan: Ned Kelly - National Gallery of Australia).
Google képtárak
What You See Is What You Get...
Ben Heine világai
Műterem
.
.
Matisse M1 M2 M3
“Arra is rájössz, hogy minden, ami igazán számít, a szépség, a szeretet, a kreativitás, az öröm, a lelki béke - az az elmén túli birodalomból származik. Elkezdesz fölébredni.” (Eckhart Tolle)
Egy XIX. századvégi finn festő képei egy XX. századi finn tangóval. Idegnyugtató mesevilág... Ton Dubbeldam 1957-ben született egy holland kisvárosban, Schoonhovenben. A művészet iránti szenvedélyét Párizsban és a francia vidéken tett utazásai táplálják.
Edelfelt
Ton Dubbeldam
Radnóti, és más nagy költőink + egy gyerekvers. Édouard Manet (1832 – 1883) francia festő és grafikus, a realizmus és az impresszionizmus határát jelentő korszak egyik legnagyobb alakja.
Manet
© þ thorny question
(a képek nagyíthatók, bennük szöveggel )