Művészet 2
Robert Doisneau (1912 – 1994) francia fotóművész, az utcai fotózás mestere. 1950-51-ben a Kossuthon gyakran játszották a diashow sanzonjait, és gyerekkorom budapesti élményei sokban hasonlítottak a képek hangulatához... Valójában attól varázslatosak Kereki Sándor (1952 -) fotói, hogy kezében a fényképezőgéppel rést ütött a vasfüggönyön. Észrevétlenül a nemzetközi utcai fotózás fősodrában úszott hetvenes évek Budapestjén... A kép Kozák Lajos -  Budapest az 1930-as években c sorozatából való. A maimanohaz.blog.hu keresőjében számos további híres fotóst is - Kinszki Imre, Járay Rudolf, Dulovits Jenő, Vadas Ernő, Escher Károly stb. -  találsz. Patrick Notley autista fotóművész képei Debussy zenéjével (Egy faun délutánja) különleges hangulatot árasztanak. Notley szeretné, hogy minél többen megismerjék a képeit, de egyes bloggerek szerint ő annyira autista, hogy nem is létezik. Szuper frizurák! Vivian Maier (1926 – 2009) amatőr utcai fotós a francia Doisneau amerikai megfelelője. Képei 2007-ig teljesen ismeretlenek voltak, egy aukciósház árverésén kerültek napvilágra.  – Dorothea Lange képeit is nézd meg! ...hajóvonták találkozása tilos...(a régi, 2007-ig hallható vízállásjelentésből a Petőfi rádión) Csak a hülyék agresszívek. Elhiszed, vagy kiverjem a fogad?
Fekete-fehér képei az élet szépségét és ab- szurditását tükrözik.
Talán a legkobb hazai utcai fotós.
A Zaporozsectaxis- sztrájktól a hajóhintás asszonykórusig…
Egy olyan művész fotói, aki annyira autista, hogy nem is létezik.
Doisneau D1 D2 D3
Kereki Sándor K1 K2
P. Notley és egy faun
Kozák Lajos AK SzJ GK
Több, mint egy fotó
Szuper fotók

Szemelvények

Molnár C. Pál Modiano cigarettahüvely reklámja. - Nézz körül a Pinteresten (Art Deco - Bortnyik, Berény, Kassák, Irsai is), vagy az Artmagazin online-on. A kenyai brit festő 1992-ben költözött Budapestre. Döbbenetesen részletgazdag és már-már fájóan őszinte képei tele vannak kedves humorral, apró fricskákkal. - A keleties alakok miatt az Üsküdara-t ragasztottam a videómhoz. Te mire gondolsz ilyen testhelyzetben? A villanyszámlára? Én a bringaszezonra, közben fejben szorzok...
"„Ami a szívből jön, a vég- telenségből jön, s ami a végtelenségből jön, mindenkinek kincse. A szív művei halhatatlanok.” (Gárdonyi Géza) (…szerzője válogatja, gondolta thorn)
Kortárs külföldi grafika
Ha elfáradtál, nézd meg az Abszurd 2-ben a Log Jam rajzfilmet!
Hazai plakátok a 30-as 40-es évekből.
Reklám R1 R2
Goldson G1 G2 G3 G4
Kék festék
Legdrágább festmények - Picasso: Au Lapin Agile (a Lapin Agile /Fürge Nyúl/ egy kabaré a Montmartre szívében, még ma is működik). Edouard Cortés (1882–1969) poszt-impresszionista festő képei Párizsról, Erik Satie (1866 -1925) zeneszerző zongoradarabjával. Különös hangulat: a képeken zajos tömeg, a zene viszont lírai, meditatív, minimalista (’Once Upon A Time In Paris’). Szerinted a Bp. Szervita térre illett volna az oda tervezett fenti épülete? - Nézd meg az utódját a welovebudapest.com-on. Ryo Takemasa, Masayasu Uchida, Taku Bannai: kortárs illusztrátorok Japánból.
Satie és Cortés + komm.
Lépcsők
Építész Ép1 Ép2 Ép3
Műterem
Képrejtélyek
.
Thomas Danthony: Breathalizer (lapozz bele). Téli képeslapok, Alessandro Gottardo és Ryo Takemasa illusztrációi. - "Kerti padomon most csak hó ül. Ej, szegény öreg cimbora!" (3sor.hu - Bazso72)
Téli képeslapok
Eső és vihar - fotók
© þ thorny question
Az amerikai Irving Penn szerint (1976) a világ realizmusa azért elviselhetetlen, mert túl sok benne a véletlenszerű felhalmozódás. Azért van szüksége a fotográfiára, mert ez rendelkezik azzal a képességgel, hogy átrendezze és leegyszerűsítse a valóságot.
Az első linkhez Firefox
A képek önmagukért beszélnek...
Orosz fotósok
(a képek nagyíthatók, bennük szöveggel )