Nosztalgia 2
A Hazám mozi Angyalföldön, ahol az 50-es években apám kalapját felvéve engedtek csak be a 16 éven felüli filmre. A moziban a jegyszedők folyamatosan üldözték a film alatt a belógókat (a WC ablakon másztak be).- A linkeken budapesti mozikat láthatsz. Csináljuk meg mi is! Mondjuk a Vajdahunyad várból indulnánk és a Széchenyi fürdő lenne a cél, ahol fürdős szolgáltatások mellett forró grogot kapnánk, utána átmennénk a Gundelba... Kezdd el növeszteni te is a szakállad. Képek a múlt század elejéről, és a híres felhőkarcolós kép története. No comment... Stevie Wonder 16 évesen a 21 éves Muhammad Alival. A kreativitás: mágia. Nem szabad alaposabban kutatni. (Edward Albee). 1946: Kisérleti atombomba robbantás a Csendes-óceáni Bikini atollon. Az USA 23 hidrogénbombát és atombombát robbantott itt fel 1946 és 1958 között, a lakosokat kitelepítették. Benzintyúk, holipni, córesz, tujázás, satöbbi! Tudod mit takarnak? Amikor még 3 forint volt egy kiló fehér kenyér. Amikor még ízfokozók nélkül élvezhettük az ételeinket...Hitler szalonna. A bukta alapvető hozzávalója volt. - A jó öreg autopressz kávéfőző... Az 50-es évek elején Bodrossy Félix rendező-operatőr saját technológiájú plasztikus filmjeit vetítették itt. A néző nem szemüvegen, hanem a széke előtt statikusan, keretbe helyezett polárszűrőkön keresztül nézte a vásznat, anno én is láttam itt filmet. Találd ki a háromból, mit hirdetnek ezek a régi reklámplakátok. Emlékszel még a floppykra és az 1 kilós mobiltelefonokra? Mi lenne, ha egyszer csak visszakerülnél az IKT 25 évvel ezelőtti világába? Mennyire emlékszel a retro technológiai eszközökre? - A C64-re írt Impossible Mission játékprogram II. részét magyarok írták. Öveges József, egykori TV "celeb" - magyar piarista szerzetes, pap és tanár. Emlékek „Mackós” korunkból (az 1960-as évekből) - Végh Attila. 1964. április 4. Katonai dísszemle a Felvonulási téren (56-osok tere). - A Mai Manó Ház Fortepan gyűjteményéből. Siófok 1937 (Fortepan, ad. MZSL/Ofner Károly).
Szakállasok távgyalogló- versenye a Práterban, 1937.
Munkavédelmi oktatás az USA-ban, még nem írták alá..
Mit keresett Andy Warhol Alfred Hitchcocknál? És egyáltalán..
Amikor a 14. Dalai láma 2 éves, és Fidel Castro kosárra dob.
“Régmúlt nyaraknak rozsdás hintái szállnak az éghez közel.” (3sor.hu)
“Az emberek azt állítják, hogy múlik az idő, - ám az idő csak mosolyog, mert látja, hogy az emberek múlnak.” (Zen szállóige)
"Tudtam, hogy megfelelő időben vagyok a megfelelő helyen" - Chris Niedenthal fotói egy lengyel honlapon, 70-es - 80-as évek. (Ha Chrome-ot használsz, kérj fordítást jobb klikkel). Szájában ott volt a vékony cigaretta, amelyet ha meggyújtottak, a füst szabályos karikákban illant az ég felé...Barátját a sportos sünt nézte. Akik már nincsenek köztünk... (a linken a felidézett filmek listáját is láthatod).
Csak fiatalosan!
Anno1 Anno2
A közelmúlt hírességei
Mielőtt híresek lettek
Okostelefon nélkül
Történelmi fotók T1
Így ettünk hajdanán
Öveges + Öveges Rap
Évzáró + 60-as évek
Magyarország 1964
Lengyelek 70-80s L1 L2
Toldi, plasztikus filmek
Plakát teszt
Bólogató kacsa kacs2
Cigiző süni sün2
Retro kütyük R1 R2
Tech T1 T2 IM2
40-es évek
Képeslapok K1 K2 K3
Orient Express
Benny az Olsen bandából
.
Parisien Grill Revue Dancing (Budapest, Margitsziget), ahol Toutain francia filmszínész 1932-ben a nyílt színen levetkőzött (a mulató anno a Sziget északi csúcsánál működött). Tyúkszemtapasz, hajnövesztő, savanyúvíz - Egészségügyi hirdetések és reklámok anno. Az egyik vásárló -  egy főiskolai tanár - tudta, hogy átverés, de hasznosnak találta, mert felesége minden nap négy órán át csendesen ült benne.
30 furcsa találmány
Soha ne add fel! (életbölcsesség), csak ha elegendő bélyeg van rajta! (postás). - 174 év után nálunk is megszűnt (2021) a távirat, remélem a levél még tartja magát! - P2: Az amerikai csomagküldés hőskorában még kisbabákat is lehetett postázni!
Postások P1 P2
Régi nyarak
© þ thorny question
(a képek nagyíthatók, bennük szöveggel )
Ruby Keeler és Lee Dixon előadása :-)
Írógéptanfolyam 1937