Utazás 1
Traditional Hungarian, Romanian and Saxon landscapes, buildings and monuments from Erdély/Transilvania/Siebenbürgen - 2100 km, 6 days, 5924 photos, 4 days post-production. Non-profit video (Simó Szabolcs). Az Orient expressz (Velence–Simplon–Orient expressz - VSOE) Nyugat-Európát Kelet-Európával összekötő luxusvonat volt a 19–20. században. A vonat jelenleg is közlekedik a London-Velence, illetve az eredeti, Párizs-Isztambul útvonalon. Pisa? ... Uram, ne gondoljon rosszra, ide nemcsak a ferde hajlamúak utazhatnak :) Széchenyi fürdő. Fővárosok, országok és sok más (magyarul is tud). Pavarotti Rómája. Ezek a képek többet mondanak Olaszországról, mint amit az átlagturista valaha láthat. - Aláfestésül a „Va, pensiero” (Szállj, gondolat) egy kétszemélyes! rabszolgakórussal a Nabuccóból (nem gázvezeték, hanem Verdi-opera). Szent Péter tér Tíz dolog, amit szeretünk Olaszországban. Elfelejtett mesterségek - kádár (nem János). Mesevilág: kápolnák, kastélyok, népi mesterségek, utcaképek... - Belépés után a Panorámák menüpontot bontsd ki. 40 ország, 80 helyszín. A Human Planet (Emberi bolygó) sorozatot keresd a YouTube-on, - trailer és képek itt. A kastély Hearst amerikai sajtómágnás otthona volt, melyet Julia Morgan építész tervezett a tulajdonos jelentős közreműködésével. Az épületekben számos építészeti stílus ötvöződik, a főépületet nagy részben egy 16. századi spanyol katedrális ihlette. FANTASZTIKUS TERMEK! A számuk végtelen, vigyél hálózsákot. Oroszország leghíresebb múzeuma Szentpéterváron a Néva partján. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett Remete-lakról kapta (franciául Hermitage). Barcelona - Sagrada Familia Bp. II. Gül Baba utca, rejtett sziget Budapesten. - Rózsadomb News: Jelek a túlvilágról! Megtalálták Gül baba feleségét - a videó utolsó előtti kockáján találod. National Geographic - díjnyertes fotók 2018. Földrajzi kvízek: Magyarország vármegyéit is megtalálod, de világgá is mehetsz.. P1, P2: a hanghatáshoz kattints kétszer a hangszóró ikonra. Kattints lejjebb a Launch Project-re. A menüsorban jobbra fent további panorámákat találsz.
CIWL címer és az orosz- lános királyi jelkép együtt?
Tömeg, idegesítő bóvli- árusok, drága belépő- jegy...
Emlékezés nyitott szem- mel és szívvel.
Szerinted hol van Chisi- nau?
"Aki mindenütt ott van, sehol nincs" (Seneca)
“Az emberek utaznak, hogy csodálkozzanak a hegyek magasságán, a tenger óriás hullámain, a folyók hosszú kanyarulatain, az óceánok mérhetetlen kiterjedésén, a csillagok mozgásán az égen, és csodálkozás nélkül mennek el önmaguk mellett.” (Szent Ágoston)
Oroszország balti-tengeri kikötővárosa a Finn-öböl partján, korábbi nevei Petrográd, illetve Leningrád voltak. A helyiek mai szóhasználatában elterjedt a Pityer név is. 5,1 milliós lakosával Moszkva után az ország második legnagyobb városa. Ipanema Beach, Rio de Janeiro
Orient Exp1 Exp2
Utazási iroda
Időutazás ablak
Földrajzi kvízek
Római vakáció
Vatikán
Párizs P1 P2 P3
London 360
Transylvania timelapse
Human Planet P1 P2
Hearst kastély H1 H2
Airpano 360
Rió R1 R2
NatGeo18
Gülbaba utca G1 G2
Magyar folyók és hegyek
Utastípusok (Seinfeld)
.
Orient Express
Ha az elefántod divatbolond...
Nyaralás: Távol-kelet
Nyaralás: Közel-kelet
Róma, Vatikán
25 Kínai közmondás: "A sárkány azt tanítja, hogy magasra repülni csak széllel szemben lehet."
Kína
A világ régi monostorai. - A képen a 17. században alapított Hor Virap ("mély verem", angol alakja Khor Virap) monostor látható Örményország délnyugati részén, a háttérben az Ararát, az örmények nemzeti jelképe.
Sixtus kápolna
Szent Péter bazilika
Szent Pál bazilika a falakon kívül
Lateráni San Giovanni-bazilika
© þ thorny question
(a képek nagyíthatók, bennük szöveggel )